villavej.dk

LURØY

Lamelbund, 90×200 cm (35 3/8×78 3/4”). Betydet for hinanden – lamellerne holder ikke kun din madras på plads, de øger også madrassens smidighed og din sovekomfort.

Produktdetaljer
17-lags -limede lameller tilpasser sig din kropsvægt og øger madrassens smidighed.

Designer IKEA of Sweden

Artikelnummer 801.631.73

Godt at vide
Passer til en enkeltsengsramme eller en kingsizesengsramme, hvis du bruger to sammen med en mellembjælke.

Sikkerhed og overholdelse
Denne lamelbund skal bruges sammen med en IKEA sengeramme. Hvis den bruges sammen med en anden sengeramme, skal du kontrollere konstruktionen.

Mål

  • Længde: 200 cm (78 3/4 “)
  • Bredde: 90 cm (35 3/8″)
  • Højde: 4 cm (1 5/8″)
  • Madraslængde: 200 cm (78 3/4) “)
  • Madrasbredde: 90 cm (35 3/8″)

Historie
Vores bud på træ
Træ er det materiale, der oftest forbindes med IKEA møbler, og det er der gode grunde til. Det er fornybart, genanvendeligt, holdbart, ældes smukt og det er en vigtig del af vores skandinaviske designarv. Hos IKEA mener vi, at træ, der er indkøbt på en ansvarlig måde, er en vigtig drivkraft for ændringer i klimaet. I 2012 satte vi et mål om, at vores træ i 2020 skulle komme fra mere bæredygtige kilder. Vi er glade for at kunne meddele, at vi har nået dette mål, og i dag er mere end 98 % af det træ, der bruges til IKEA-produkter, enten FSC-certificeret eller genanvendt.

Skove er afgørende for livet på jorden
Skove bidrager til at opretholde balancen i atmosfæren, renser den luft, vi indånder, og er en del af vandets kredsløb. De nærer dyrelivets biodiversitet og giver hjem til oprindelige samfund, der er afhængige af skove for deres levebrød. 90% af plante- og dyrearter, der lever på planeten, har brug for skove for at overleve. De leverer kilder til mad, brændstof, tømmer og mange andre økosystemtjenester, som vi er afhængige af. IKEA henter cirka 19 millioner m3 rundtræ om året fra omkring 50 lande og har en betydelig indvirkning på verdens skove og træindustrien og et stort ansvar for positivt at påvirke, hvordan træ kommer til. Ansvarlig træindkøb og skovforvaltning sikrer, at behovene hos mennesker, der er afhængige af skove, bliver opfyldt, at virksomheder kan arbejde bæredygtigt, at skovenes økosystemer beskyttes, og biodiversiteten forbedres.

100 % træ fra mere bæredygtigt kilder
Hos IKEA arbejder vi med strenge industristandarder for at fremme ansvarligt skovbrug. Vi tillader ikke noget træ i vores forsyningskæde fra skovområder, der er ulovlige eller indeholder høje bevaringsværdier, eller fra skovområder med social konflikt. Før de begynder at arbejde med IKEA, skal leverandører demonstrere, at de opfylder IKEAs kritiske krav til træindkøb. IKEA kræver, at alle leverandører henter træ fra mere bæredygtige kilder (FSC-certificeret eller genbrugstræ). Alle leverandører revideres regelmæssigt, og leverandører, der ikke overholder kravene, skal implementere øjeblikkelige korrigerende handlinger. Ved at arbejde sammen med vores leverandører er vi stolte over at kunne meddele, at vi har nået vores mål for mere bæredygtige kilder, som vi satte os for at nå i 2020. I dag er mere end 98 % af det træ, der bruges til IKEA-produkter, enten FSC-certificeret eller genanvendt. .

IKEA Forest Positive Agenda for 2030
Efterhånden som presset på verdens skove og de omkringliggende økosystemer stiger på grund af ubæredygtigt landbrug, udvidelsen af infrastrukturen og ulovlig skovhugst, det er på tide at tage en endnu mere holistisk tilgang til at beskytte og støtte disse vigtige ressourcer for kommende generationer. IKEA Forest Positive Agenda for 2030 havde til formål at forbedre skovforvaltningen, øge biodiversiteten, afbøde klimaændringer og støtte rettighederne og behovene for mennesker, der er afhængige af skove på tværs af hele forsyningskæden og drive innovation til at bruge træ på endnu smartere måder. Dagsordenen fokuserer på tre nøgleområder: • At gøre ansvarlig skovdrift til normen over hele verden. • Standsning af skovrydning og genbeplantning af forringede landskaber. • Fremme innovation for at bruge træ på smartere måder ved at designe alle produkter lige fra begyndelsen til at blive genbrugt, renoveret, genfremstillet og til sidst genbrugt.

Vi opnår mere ved at arbejde sammen
I mange år har IKEA samarbejdet med virksomheder, regeringer, sociale grupper og ikke-statslige organisationer for at bekæmpe skovforringelse og skovrydning og øge mængden og tilgængeligheden af træ fra ansvarligt forvaltede skove både for vores egen forsyningskæde og videre. Vi er på en rejse for at forbedre global skovforvaltning og gøre ansvarlig træindkøb til industristandard, hvilket bidrager til at bygge modstandsdygtige skovlandskaber og forbedre biodiversiteten.

Materiale
Hvad er laglimet træ?
Med laglimet træ er det muligt at skabe fleksible og ekstra stærke konstruktioner med buede former, som rammer til lænestole. Hemmeligheden er en teknik, hvor mange lag tynd træfiner limes sammen og derefter presses i den ønskede form. Vi bruger ofte træ som birk, bøg, ask og endda bambus – og stræber efter at bruge råvaren så smart og effektivt som muligt for at undgå spild. Ligesom massivt træ har det naturlige variationer i struktur og farve.