villavej.dk

IKEA i Malmø

Ikea har to varehuse i Malmø – de ligger i henholdsvis Svågertorp (handelsområde i Malmø-bydelen Hyllie) og Triangeln (Malmø C).

Find åbningstider, adresser mv. her:

Svågertorp: https://www.ikea.com/se/sv/stores/malmo/

Triangeln: https://www.ikea.com/se/sv/stores/malmo-triangeln/

De to butikker adskiller sig en del fra hinanden, da Svågertorp-filialen er bygget som et traditionelt IKEA varehus, mens Triangeln-filialen er en såkaldt citybutik.

Begge steder har IKEA trukket store overskrifter; IKEA citybutikken i Triangeln blev opført i april 2022 og er den første af sin slags i Sverige, mens Ikea Svågertorp ved opførelsen i oktober 2009 var ét af verdens største IKEA varehuse og fra 2022 og frem bliver ombygget og udvidet for et milliardbeløb.

Målsætningen er at gøre det til en eksponent for fremtidens varehuse under sloganet ”Home Experience of Tomorrow” – det bliver et centrum for nye kundeoplevelser i IKEA-regi, ligesom man får tilknyttet kontorfaciliter og et campus i direkte forbindelse med varehuset.

Shanghai var det første sted, hvor man etablerede et lignende IKEA-setup. Malmø følger nu efter Shanghai.

IKEA Malmø Triangeln – første svenske IKEA citybutik

IKEA Malmø Triangeln er en citybutik og ligger inde i indkøbscentret af samme navn, der huser godt 100 butikker inden for områder som sport, mode og elektronik. Centret har også flere restauranter.

IKEA Malmø Triangeln har et areal på godt 700 m2 og sigter mod indbyggerne og turisterne i Malmø, der ikke nødvendigvis har adgang til egen bil, men som stadig gerne vil have mulighed for at købe nogle af de klassiske IKEA-varer på turen rundt i det centrale Malmø.

Arealet på 700 m2 er noget mindre end de klassiske IKEA varehuse, og butikken har derfor heller ikke et udvalg af møbler, men disse kan dog stadig bestilles i butikken. Butikken forhandler boligtilbehør såsom tekstiler, service og årstidsrelaterede dekorationer – kort sagt alt dét, der er plads til i den nok så velkendte blå IKEA-pose.

IKEA Malmø Triangeln er den første svenske citybutik inden for IKEA-kæden, og ønsket er at tage konkurrencen op med de mere klassiske isenkræmmer- og indretningsbutikker i Malmø C.

Tilkørselsforhold og parkering

Triangeln ligger midt i Malmø City – du kan sagtens nå størstedelen af de centrale butiksgader og seværdigheder til fods fra butikscentret.

Ankommer du i egen bil, kan du benytte dig af butikscentrets P-hus, der råder over 800 pladser.

Der er også rigtig gode tilkørselsforhold, hvis du vælger de offentlige transportmidler. Centret ligger i direkte forbindelse med Triangeln Station. Kommer du f.eks. fra København Hovedbanegård, kan du tage Øresundstoget direkte til stationen, der ligger mellem Hyllie Station (lige efter Øresundsbroen) og Malmø C. Fra Hyllie kan du også tage både Pågatoget samt bybus 6.

Adresse:

IKEA Malmø – Triangeln
Triangeln, plan 2
Södra Förstadsgatan 41
211 43 Malmø

IKEA Malmø Svågertorp – centrum for den nye IKEA-oplevelse

Da IKEA Malmø Svågertorp slog dørene op i 2009, var det en erstatning for varehuset i Bulltofta, der ganske enkelt var blevet for småt i forhold til ambitioner og efterspørgsel. Varehuset havde været på adressen siden 1970’erne.

IKEA Malmø Svågertorp blev etableret med et areal på omtrent 44.000 m2 og var ved indvielsen et af verdens største.

IKEA Malmø Svågertorp har gennem årenes løb været inde i en rivende udvikling, bl.a. takket være, at Ingka Group har valgt at satse flere milliarder i at styrke IKEA Malmø. I perioden 2022-2025 bliver varehuset efter planen udvidet med 10.000 m2, samtidig med at der bliver bygget nye kontorfaciliteter for IKEA-medarbejderne, herunder et campus, der er designet til at skabe innovation inden for fremtidens detailhandel. Det forventes, at disse nye faciliteter kommer til at omfatte et areal på over 30.000 m2 og sluttelig forener alle IKEA’s initiativer i Malmø-området.

Satsningen i Malmø er et tydeligt eksempel på, at IKEA-koncernen ønsker at give kunderne nye oplevelser og vil skabe fremtidens varehus – IKEA Svågertorp Malmø bliver her en form for testvarehus, hvor man løbende kommer til at afprøve de splinternye detailidéer.

IKEA i Svågertorp vil bl.a. ikke få den samme strikse opdeling mellem møbler og boligtilbehør som tidligere set, men vil i stedet sende kunderne ud på en anderledes kunderejse, hvor der kan hentes inspiration til komplette designløsninger for de enkelte rum. Ligeledes bliver selvbetjeningsområdet minimeret for at levne plads til bl.a. workshops, inspirationszoner og andre lignende initiativer.

Tilkørselsforhold og parkering

Svågertorp er et centralt beliggende handelsområde i udkanten af Malmø – det hører under bydelen Hyllie. Foruden IKEA finder du også en lang række andre kendte butikskæder som Biltema, Elgiganten og Bauhaus i området, så det er ideelt til dig, der skal købe stort ind til boligen.

Svågertorp ligger ganske få kilometer fra Hyllie Station – stoppet lige efter Øresundsbroen, når du ankommer med Øresundstoget fra København. Tidligere gik Øresundstoget direkte mod Svågertorp, men i dag skal du et smut forbi Hyllie for at skifte.

Fra Hyllie Station kan du tage Pågatoget mod Trelleborg og stå af ved Svågertorp. Bemærk, at du skal gå et par hundrede meter, inden du når varehuset. Der er også flere bybusser, der går mod IKEA. Du kan bl.a. tage linje 10 og stå af ved stoppet Drakagatan/IKEA.

Du kan læse mere på Skånetrafikens hjemmeside, hvor du kan planlægge din rejse fra A til B samt se de eksakte billetpriser.

IKEA i Svågertorp har også flere tusinde P-pladser, hvis du ankommer i egen bil. Fra København er der godt en halv times kørsel.

Adresse:

IKEA Malmø – Svågertorp
Kulthusgatan 1
215 86 Malmø