villavej.dk

IKEA i København

Planerne for det nye store IKEA i København er i fuld gang med at blive ført ud i livet. I sommeren 2023 er det planen at det nye IKEA i København kan slå dørene op for kunderne.

Følg med i processen her: https://www.ikea.com/dk/da/stores/kobenhavn/

IKEA i København bliver ikke lige som de øvrige IKEA butikker det ligger rundt omkring i landet. Indholdet bliver naturligvis det samme. Du vil kunne købe de samme møbler og ting, som du kan i de andre butikker.

Udseendet og omgivelserne bliver noget helt andet. Rundt om selve butikken er der planer om stier, små kroge med bænke og massere af grønt.

Taget på det nye IKEA i København bliver helt spektakulært. Taget bliver brugt til en kæmpestor have med omkring 250 træer og buske. Fra tagets top kan du i fremtiden, sidde i grønne omgivelser og nyde udsigten over en stor del af byen.

Der er gjort plads til et lille parkeringsområde til biler og elbiler, men den store satsning er et endnu større område til cykler og ladcykler. Ideen er at der skal være plads til 760 parkeringspladser til cykler. Heraf er 55 forbeholdt ladcykler.

Det nye IKEA i København er et helt igennem grønt byggeri

Ud over den kæmpe store have, med de ca. 250 træer og buske, er det meningen at en fjerdedel af selve facaden også skal være dækket af beplantning. Desuden bliver der placeret et 1450 m2 stort solcelleanlæg på taget. Solcelleanlægget forventes at kunne dække ca. en fjerdedel af hele bygningens energibehov.

I forbindelse med det nye IKEA i København kommer der som noget helt nyt, et inspirations center, hvor du kan få hjælp og vejledning til at forlænge levetiden på dine møbler, og til genanvendelse og genbrug af IKEA møbler.

I IKEA i København finder du alt hvad du skal bruge til køkken, stue og badeværelset

Det nye IKEA i København vel bestå af tre etager.

En etage vil være forbeholdt stuen. Alt hvad du kan forestille dig af møbler og ting til stue, vil du kunne finde på denne etage.

En anden etage vil være udelukkende soveværelse møblement og alt hvad der høre til soveværelset.

Den sidste etage vil huse køkkenet og alt hvad der hører til. Her handler det både om hele køkkenet og alt hvad du kan drømme om af bestik, potter, pander og madkasser.

IKEA i København har en ny ide omkring levering

Ideen er at du kan tage alt med dig, hvad du kan have, i en af de store blå tasker fra IKEA. Resten, altså de større ting, bliver leveret hjem til dig.

De øvrige IKEA butikker i Danmark, gør det omvendt. Der skal du helst selv kunne tage det hele med dig hjem. I IKEA i København skal det være nemt at ankomme på cykel, køre derfra med småtingene og alligevel få glæde af alt det andet som IKEA også tilbyder.

IKEA i København kommer også til at byde på restaurant og cafe

Konceptet med restauranten og det svenske mad markedet, som du måske kender fra de andre IKEA butikker bliver der også plads til i IKEA i København. Som i de andre IKEA butikker vil du kunne få de lækre svenske retter og der vil altid være en eller flere vegetariske muligheder. Børnene bliver der også tænkt på. Der vil være et udvalg af retter tilpasset børnenes smagsløg og i passende portioner.

Ud over IKEAs egen restaurant og cafe, kommer der en cafe på taget. Cafeen vil være en selvstændig forretning, med udendørs servering.

Her finder du snart IKEA i København

Det nye IKEA i København er ved at blive bygget på en grund lige ved Dybbølsbro. IKEA i København kommer til at ligge lige mellem Dybbølsbro, Fisketorvet og Kødbyen. Der kommer direkte adgang til det nye IKEA i København fra Dybbølsbro.

Parkeringsforholdene ved det nye IKEA i København

Det nye IKEA i København prioritere cykler frem for biler. Selvfølgelig kan du ankomme i bil, men der er kun planlagt 84 parkeringspladser til biler. De 12 af pladserne vil være forbeholdt elbiler. Tættest på indgangen vil et lille antal være forbeholdt handicappede.

Til gengæld er der planlagt 760 parkeringspladser til cykler. Heraf er 55 forbeholdt ladcykler.

Desuden vil du, lige som i IKEA i Århus kunne leje ladcykler, så du kan få dine varer med dig hjem.

Kun en tredjedel af alle københavnere har adgang til en bil, derfor giver det rigtig god mening at gøre det nemt at ankomme til fods, med bus, tog eller på cykel, frem for at bruge en hel masse kvadratmeter på parkeringspladser til biler.