villavej.dk

Nem hack til at indbygge en IKEA Pax-garderobe

Jeg elsker et godt IKEA-hack. Da jeg havde brug for et skab/garderobe i et værelse i vores hjem, der ikke havde noget skab (det plejede at være en veranda, som de lavede om til et værelse), tænkte jeg på at prøve at specialbygge nogle hylder.

Men , så huskede jeg, at det at bestille en billig Pax-garderobe og bygge den ind i væggen ville være den hurtigste, nemmeste og flotteste løsning på mit skabsopbevaringsproblem.

Hvis du spørger, “Hvordan gør du få IKEA Pax garderobeskabe til at se indbyggede ud?” det er faktisk ret simpelt, og jeg var overrasket over, hvor hurtigt processen gik. Jeg skal vise dig, hvad jeg gjorde!

Rekvisitter:
–IKEA Pax garderobeskabe (jeg lavede dette dobbeltsæt og tilføjede almindelige døre)
–2 1/ 2″ eller 3″ konstruktionsskruer
-bor
–geringssav eller håndsav med geringsboks
-2x4s eller 2x2s til base
–finishing sømpistol eller små finish søm, en hammer og en sømsætter
-fodplade, der matcher din nuværende bundplade
-træspartel og fugemasse
-maling i din nuværende fodlistefarve og/eller IKEA Pax garderobefarve

Trin et: Fjern fodliste. Du vil først fjerne fodlisten på væggen, som du placerer dine hylder på, så den kan sidde helt flugt med væggen. Brug blot en kasseskære/barberkniv til at skære limstrengen mellem toppen af fodpladen og væggen for at afbryde forbindelsespunktet.

Brug derefter et koben til forsigtigt at lirke bundpladen af væggen (træk det en lille smule hver fod eller deromkring for at forsøge at holde det hele væk i omtrent samme tempo for at undgå at bryde det).

Hvis du kun vil fjerne den nødvendige mængde i stedet for hele fodpanelet, skal du kan bruge et multiværktøj som dette og markere, hvor meget bræt du vil have fjernet baseret på dit skabs bredde og længdemål.

Skær derefter en streg ned af brættet, så du blot kan trække det stykke af, du vil have fjernet. (du kan se, at jeg gjorde det i bagerste højre hjørne af mit billede).

Trin to: Byg din enkle rektangelplatform. Ved du hvordan et rektangel ser ud? Godt. Alt du skal gøre nu er at bygge en base med enten 2x4s eller 2x2s, der er den samme størrelse som dit skabs dimensioner.

Så lad os sige for nemheds skyld, at dit samlede skab måler 24″ bredt og 80″ langt, du ville bygge en base på 24″ bred og 80″ lang, så den passer perfekt under dit skab.

Jeg brugte en geringssav til dette, men du kan også bruge en håndsav med en geringskasse til at skære din brædder i de rigtige længder.

Du vil se, at jeg også har klippet nogle midterste støttebrædder, der har samme længde som mine endestykker, så midten af skabet også havde noget at hvile på. Bare skru dine brædder på plads fra yderkanterne, og din platform er klar til at gå.

Valgfri bemærkning: Som du kan se, er højre side af mit skab lige op ad væggen, så jeg tilføjede en 3″ spacer trim board til den side for at gøre det nemmere at åbne døren uden at føle sig super stram (jeg skal vise dig hvordan).

Du behøver ikke at gøre det, hvis du er i en ledig – ståplads, men du kan overveje det, hvis den ene side er mod væggen som min, og du vil flytte den lidt ud.

Det er et ekstra trin, og det skal du tilføje til din total breddemål, men det hjalp meget, da jeg havde en væg og et vindue i det hjørne.

Trin tre: Fastgør platform til væg. Brug nogle universalskruer til at fastgøre bagkanten af din base til væggen hver 12″ eller deromkring. Hvis du havde et gulv, du var ligeglad med, kunne du også bore ned i forkanten for at fastgøre det til gulvet. Men der er bestemt vægt nok på platformen, når du er færdig til, at du ikke rigtig behøver at udføre det trin.

Trin fire: Tilføj dine garderober ovenpå (en ad gangen). Placer dine skabssektioner en ad gangen på platformen, og sørg for, at den er tæt på væggen. IKEA-vejledningen viser dig, hvordan du forbinder sektionerne til hinanden og derefter, hvordan du forbinder dem til væggen, så følg blot deres instruktioner for at installere.

Trin fem: Tilføj din trim. Nu hvor dine enheder sidder på platformen og er forbundet til væggen, kan du gå videre og tilføje din baseboard igen. For de bedste resultater skal du bruge en geringssav til at skære din fodplade til, så den passer helt op til og derefter rundt om dit skab (jeg skærer en vinkel på 45° på hjørnerne for et rent udseende). Eller du kan bruge din håndsav og en geringskasse, hvis du ikke har en motorsav. Jeg skar først vægstykkerne til, så de passede og målte derefter for stykkerne omkring skabet.

Sæt på med enten en afsluttende sømpistol (jeg har denne batteri, og jeg elsker den) eller små finish søm og en hammer og brug en sømsætter for at sikre, at hovedet af neglene går ind forbi træets overflade. Jeg tilføjede også et lille stykke skabsbeklædning til det lodrette sidegab mellem væggen og skabet (det var faktisk rester fra min køkkenrenovering), men du kan bestille noget lignende fra skabsafdelingen i en boligforbedringsbutik. Eller bare gennemse deres trimgang og se, om du kan lide noget derovre. Jeg har bare klippet det til i højden af kabinettet og fastgjort det med en finish-sømpistol.

Trin seks: Tætner/maler din trim, og du er færdig! Fyld alle sømhuller med en lille mængde træfyldstof (tør bare af med en fugtig klud for at glatte, nemmere end at slibe) og tætn mellem fodpladen og væggen eller skabet for at få dem til at se sømløse ud. Når spartelmassen og fugemassen er tørre, skal du male dine fodlister, så de matcher enten skabet eller fodlister i resten af rummet til dem, der står mod væggen, og dit nye skabssystem er klar til brug!

Jeg brugte Melting Icicles fra Behr til at matche IKEA Pax hvid, og det er en fantastisk farvematch, hvis du prøver at matche den almindelige garderobe.

Valgfri sidebeklædning/afstandsstykke: Hvis du beslutter dig for at tilføje noget længde til den ene side (eller begge) for at få en garderobedør længere fra en væg (eller for at centrere det hele i et forsænket område, men du har et hul på begge sider), skal du først tilføje dine skabe til platformen. Når de er fastgjort, skal du tegne væggens kurver på et bræt. Vægge er aldrig helt lige, eller i mit tilfælde endda lidt lige, så du vil spore selve kurven af væggen ind på pladen. Hvis du ikke har skrevet en ujævn væg eller et ujævnt gulv på et bræt, er dette en god video, der viser dig, hvordan du skriver generelt, og denne viser, hvordan du gør det, når du udfylder et skabsmellemrum, som jeg gjorde. Jeg skar mit bræt til den rigtige højde først og skrev derefter kurverne og brugte en billig stiksav til at klippe linjerne.

Derefter bankede jeg forsigtigt mit bræt ind i rummet med en hammer/hammer (det var virkelig Pas på ikke at skubbe den for langt tilbage, så den flugter med garderobefronten) og fastgør afstandsstykket til garderobeskabet med en finishsøm inde fra garderobeskabet, hvor det næsten ikke er mærkbart. Tætn og mal afstandsstykket, og området vil helt forsvinde ind i det indbyggede. Jeg vil vise dig, hvordan du gør det i et andet indlæg, men det ligner ret meget, hvordan jeg tilføjede DIY buede dørbeklædning (med fleksibel støbning!) til dørene i mit hus. Hvis du altid har ønsket dig noget indbygget skab eller garderobeopbevaring, er dette en fantastisk måde at gøre det på selv, og du kan tilpasse det til den størrelse, du har brug for, ved at købe flere eller færre Pax garderobeenheder. Dette løste et stort problem for mig på en overkommelig måde, og jeg elsker den måde, det ser ud i rummet. Håber dette hjælper, hvis du overvejer at gøre det samme! xo. Laura